Σήμερα η κυβέρνηση προχώρησε σε ακόμη ένα μέτρο εξόντωσης του κλάδου μας. Απαγορεύει τη ζωντανή μουσική σε “κέντρα διασκέδασης” και “μπαρ” ενώ στις επιχειρήσεις εστίασης επιτρέπει 50% πληρότητα, επιτρέπει τη ζωντανή μουσική μέχρι τρία άτομα και χωρίς μικροφωνική .
Ας μας πουν οι αρμόδιοι υπουργοί ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο και ποια επιστημονική άποψη οδηγεί σε αυτό το παραλογισμό. Μήπως τελικά τα μικρόφωνα είναι εστίες μετάδοσης του covid-19; Φυσικά και όχι. Η πρόταση του σωματείου μας για ολοκληρωμένο σχέδιο έναρξης των καλλιτεχνικών
εκδηλώσεων όλων των ειδών με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , με την τήρηση των αποστάσεων είναι σήμερα αναγκαία, όχι μόνο για τους μουσικούς, αλλά κυρίως για τον Ελληνικό λαό που στις πιο δύσκολες στιγμές του καταφεύγει
στο λαικό Πολιτισμό. Η Μουσική ,αλλά και συνολικά η Τέχνη είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να συνεχίσει να παρέχεται στην κοινωνία .Μαζί με αυτό και οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό πρέπει να στηριχθούν πολύπλευρα.
Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται φέρνει αδυναμία επιβίωσης για τον κλάδο μας .Τα μεγάλα κέντρα δεν μπορούν να απασχολήσουν μουσικούς, τα μικρά με τους περιορισμούς που νομοθετεί η κυβέρνηση οδηγούνται στο ίδιο αποτέλεσμα.
Ταυτόχρονα το επίδομα για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που έρχεται ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών μας, παραμένει ακόμα στα χαρτιά.
Είναι προκλητική η στάση της Κυβέρνησης , που από τη μια καθυστερεί, αδικαιολόγητα να δώσει αυτά τα λίγα που η ίδια ψήφισε και από την άλλη να δηλώνει δημόσια δια στόματος Υπουργών , ότι οι Καλλιτέχνες κρύβονται για να μην τους βρει η Κυβέρνηση να τους σώσει.
Καλούμε όλους του συναδέλφους στη συνέχιση του συλλογικού αγώνα στο πνεύμα των αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης:
  •  Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 29/10 ώρα 12.00 στο Υπ.Ανάπτυξης. Διεκδικούμε το πάγωμα όλων των χρεών σε Εφορία, τράπεζες , ΔΕΚΟ. Ζητάμε να ενταχθεί ο ΚΑΔ που αφορά τους μουσικούς που έχουν ΔΠΥ
  •  Συνεχίζουμε την συζήτηση και την προετοιμασία για να εκφραστεί το επόμενο διάστημα απεργία στον κλάδο μας. Να μπουν καθαρά μπροστά τα δίκαια αιτήματά μας προς Κυβέρνηση και εργοδοσία. Συγχρόνως ετοιμάζουμε την απάντηση μας στη προσπάθεια της Κυβέρνησης να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο για να περιορίσει ακόμα περισσότερο τους αγώνες μας. Σε αντίθεση με συνδικαλιστές που ακολουθούν τη γραμμή του συμβιβασμού και της “ενότητας” με την εργοδοσία συμμετέχουμε στις Απεργιακές συγκεντρώσεις που ετοιμάζουν όλα τα σωματεία και οι ομοσπονδίες εργαζομένων, με αιχμή την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο.
  •  Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται ή θα εργασθούν σε επισιτιστικά καταστήματα, σε περίπτωση που δε συνεχίσουν λόγω πρωτοκόλλων ή περισσεύουν από το πάλκο, να διεκδικήσουν από τους εργοδότες τους ενταχθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας.
  • Ολοκληρώνουμε τις προετοιμασίες για τη Μεγάλη διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης με στόχο να ενισχύσουμε το Ταμείο του Σωματείου μας ώστε κανένας συνάδελφους να μην μείνει απροστάτευτος σε αυτή τη σφοδρή επίθεση που δεχόμαστε.
Δίνουμε έναν αγώνα εδώ και πολλούς μήνες. Έχουμε πείρα πια και ξέρουμε πως οτιδήποτε κατακτήσαμε ή θα κατακτήσουμε δεν γίνεται με συναντήσεις “κορυφής” ούτε γίνεται με ημερίδες συζήτησης με τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής .
Αυτό ο δρόμος οδηγεί στον συμβιβασμό . Εμείς επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα.
Κλιμακώνουμε τη δράση μας, με αποφασιστικότητα και υπομονή και συνεχίζουμε.
Κανένας μόνος του!