Με πραγματική ικανοποίηση ακούσαμε την απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση της ΧΑ που εκτός από τις προσωπικές ευθύνες που αποδόθηκαν και την καταδίκη Ρουπακιά, έκρινε επίσης ενόχους τα κορυφαία στελέχη της ΧΑ για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε αυτήν.
Ήταν μια ιστορική απόφαση εκτός των άλλων και για το λόγο ότι πάρθηκε όχι απλά από τους δικαστές του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αλλά και με τη συμμετοχή και την επίμονη απαίτηση ολόκληρου του λαικού κινήματος που όλα αυτά τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωνε οργανωμένα, μαζικά και με όλους τους τρόπους πως δεν θα δεχόταν να πέσουν οι εγκληματίες φασίστες της ΧΑ στα μαλακά.
Οι δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο στη Λ.Αλεξάνδρας, αλλά και στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, ήταν η κορυφή του ξεσπάσματος του λαού ενάντια στο φασισμό αλλά και σε εκείνους που τόσα χρόνια έβαλαν το χέρι τους στην απίστευτη καθυστέρηση μιας δίκης που κράτησε 5,5 ολόκληρα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.
Χαιρετίζουμε όλους όσους βρέθηκαν σήμερα έξω από τα Δικαστήρια και ιδιαίτερα τους συναδέλφους μέλη του ΠΜΣ που έδωσαν το παρόν εκπροσωπώντας τον ΠΜΣ και τους Έλληνες Μουσικούς μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.
Εκτός από τα τόσα μηνύματα και τους συμβολισμούς της σημερινής μέρας κρατάμε και αυτό: Η τεράστια δύναμη που έχει το δίκιο δεν μπορεί να αγνοηθεί και να παραμεριστεί από κανέναν. Ό,τι κι αν πιστεύουν όσοι με ευκολία δέχονται το «δεν γίνεται τίποτα» ίσως σήμερα να είδαν πως όταν ο λαός θέλει πραγματικά και βρίσκει τον τρόπο να συσπειρωθεί και να δράσει συλλογικά πολύ δύσκολα σταματιέται. Αυτό είναι ένα μήνυμα που δεν ξεχνάμε στην πορεία και των δικών μας αγώνων.
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη σημερινή ιστορική μέρα και μένουμε σε εγρήγορση για την ολοκλήρωση της απόφασης.