ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 

Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρη για όλους μας και ιδιαίτερα για το επάγγελμά μας καταφέραμε πολλά. Πολλοί περισσότεροι καταλάβαμε την κρίσιμη σημασία του Σωματείου ειδικά τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε. Είναι σημαντικό ότι στις πιο δύσκολες συνθήκες που έχουμε βρεθεί τις τελευταίες δεκαετίες καταφέραμε να βγούμε μπροστά και να μη διαλυθούμε μπροστά στις δυσκολίες. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις μαζί με άλλα Σωματεία του κλάδου μας που δεν έχουν ξαναγίνει. Φέραμε τα αιτήματά μας στο προσκήνιο, στριμώξαμε την Κυβέρνηση.

 

Μπορεί να μην κερδίσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας όμως έγινε κάτι πιο σημαντικό. Ενωθήκαμε σαν κλάδος, βρεθήκαμε πίσω από το πανό του Συλλόγου μας σε μαζικές κινητοποιήσεις που τράβηξαν τα βλέμματα όλων, που άνοιξαν τη συζήτηση στον κλάδο, που έφεραν πολλούς συναδέλφους στο Σωματείο να συζητούν την οργάνωση και τα αιτήματά μας.

 

Ενωθήκαμε, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που άφησε αστήρικτη την πλειοψηφία του κλάδου.

Ενωθήκαμε, απέναντι στον πραγματικό μας εχθρό, απέναντι στα επενδυτικά σχέδια, στα μεγάλα ιδρύματα και τις πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν.

Ενωθήκαμε, με τη μουσική μας στις 21 Μαΐου με όλους τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.

Ενωθήκαμε, με το ταξικό εργατικό κίνημα σε μια μεγαλειώδη πορεία σωματείων. Φωνάξαμε να μην πληρώσουμε εμείς ξανά τη νέα κρίση. Τραγουδήσαμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Αμερικής που αντιστέκεται σε ένα σύστημα που “δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε”. 

Ενωθήκαμε, στην αλληλεγγύη, δεν αφήσαμε κανένα συνάδελφο ανυπεράσπιστο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

 

Τώρα είναι η ώρα να βγουν συλλογικά συμπεράσματα από τη δράση  μας, για να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες που έρχονται. Είναι καθήκον μας να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας την “επόμενη μέρα”, που  ήδη βιώνουμε με τον πιο σκληρό τρόπο.

 

Μπροστά μας είναι οι επιδιώξεις που σχεδίαζαν για χρόνια Κυβερνήσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δύναμη για εμάς είναι  η βαθύτερη κατανόηση των σχεδιασμών που ετοιμάζουν απέναντι σε όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει. Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας είναι καθοριστική για την επόμενη μέρα στο επάγγελμά μας. Είναι αναγκαία η συζήτηση και η προετοιμασία μας για τις μεγάλες αλλαγές και δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Είμαστε αισιόδοξοι με τη μεγάλη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας. Η αγωνιστική του γραμμή και η μαζική συμμετοχή  των συναδέλφων έχουν στριμώξει την Κυβέρνηση.

 

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη με περισσότερο ενθουσιασμό και μαζικότητα

Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/06 ΩΡΑ 19.00

Στο χώρο της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στο Γκάζι.