Διαδηλώνουμε σήμερα, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, μαζί με τα δεκάδες σωματεία και μαζικούς φορείς στην Αττική. Διαδηλώνουμε για την ποιότητα ζωής μας.

Αποκαλύπτεται σήμερα η καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρόσφατο αντιπερβαλλοντικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ, πατώντας στην «προεργασία» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μια πολιτική που εφαρμόζεται από τις δυνάμεις τους και στην Τοπική Διοίκηση:

Στην εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων, όπου η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε έτοιμη στη σημερινή της ΝΔ την επέκταση της χωματερής στη Φυλή, το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα με τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Και τώρα από κοινού ψηφίζουν σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια, με διάφορα «εξαπτέρυγα», την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, που νομιμοποιεί το θάψιμο των σκουπιδιών στις αυλές των λαϊκών νοικοκυριών στη Δυτική Αττική. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του σκουπιδότοπου στο Πέραμα, όπου από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιείται η πρόβλεψη του πρόσφατου αντιπεριβαλλοντικού νόμου της ΝΔ για χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, δηλαδή μιας τοπικής χωματερής δίπλα σε σχολείο, σε έκταση που εδώ και χρόνια οι κάτοικοι διεκδικούν να μετατραπεί σε ελεύθερο χώρο πρασίνου.

Σήμερα όλοι και όλες στη συγκέντρωση-συναυλία στις 19:00 στη συμβολή των οδών Θηβών και Φυλής στο Καματερό. 

Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ στη Φυλή

Δεν θα δεχτούμε να μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους.