Η χθεσινή Απεργία με τη μεγάλη συμμετοχή στους χώρους δουλειάς αλλά και στο απεργιακό συλλαλητήριο ήταν μια ισχυρή απάντηση απέναντι στις εργοδοτικές επιδιώξεις και την Κυβερνητική πολιτική.

Εκφράστηκε από χιλιάδες κόσμου η απαίτηση να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος στα Τέμπη, να σταματήσει η πολιτική του κέρδους που σκοτώνει όπου βρει.

Η χθεσινή Απεργιακή συγκέντρωση ήταν ένα μαζικό μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, ενάντια στη γενοκτονία που διαπράττει το Κράτος δολοφόνος Ισραήλ.

Την ώρα που ισοπεδώνεται η Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Αραβικά Κράτη και Τουρκία, παρουσιάζουν μία «ειρηνευτική συμφωνία» που δικαιώνει την Ισραηλινή γενοκτονία αφαιρώντας κάθε δικαίωμα ΄κυριαρχίας του Παλαιστινιακού λαού στον τόπο του.

Απ’ αυτήν τη στήριξη αποθρασύνεται το Κράτος του Ισραήλ εντείνοντας την ισοπέδωση της Γάζας και χτυπώντας το στολίσκο Global Sumud Flotilla που ειρηνικά εκφράζει την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και αντιτίθεται στη γενοκτονία που διαπράττει το Κράτος δολοφόνος.

Την ώρα που τα επενδυτικά σχέδια στην περιοχή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κλιμακώνουν τη σφαγή για τα κέρδη τους, η αλληλεγγύη των λαών είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να καταδικάσει την επίθεση στο στολίσκο και να διακόψει κάθε οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική συνεργασία με το Κράτος δολοφόνο.

Ζητάμε

• Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες από την επέμβαση του στρατού του Ισραήλ στο στολίσκο.
• Να επιτραπεί άμεσα η διέλευση του στολίσκου και η απόδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας από κάθε δυνατή δίοδο.
• Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 2015.