Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας Μίμης Πλέσσας λίγο πριν κλείσει τα 100 του χρόνια. 

Γεννήθηκε 12 Οκτωβρίου το 1924 στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 ετών έγινε πρώτος σολίστ πιάνου στο τότε Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου το 1952 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, ενώ την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα σε αυτή την ηλικία ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη σύνθεση. Έχει διευθύνει με έργα του μεγάλες ορχήστρες στον κόσμο και έχει διακριθεί επτά φορές διεθνώς και έξι στην χώρα μας.

Συνεργάστηκε με την πληθώρα σπουδαίων ερμηνευτών (Νανά Μούσχουρη, Ρένα Κουμιώτη, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου κ.α.) πολλούς από τους οποίους ανέδειξε μέσα από τα τραγούδια του όπως και με κορυφαίους στιχουργούς και ποιητές (Λευτέρης Παπαδόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος κ.α.). Χαρακτηριστική η συμβολή του στην μουσική του Ελληνικού κινηματογράφου καθώς έχει ντύσει μουσικά πολλές ταινίες ειδικά την περίοδο 1960-1970 με τραγούδια που άφησαν εποχή (Μέθυσ’ απόψε το κορίτσι μου, Χίλιες βραδιές, Βρέχει φωτιά στη στράτα μου, Τόσα καλοκαίρια κ.α.).

Τιμήθηκε επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ με το έργο του “Ο Δρόμος” (σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου) κατέχει αδιαμφισβήτητα την πρώτη θέση στην ελληνική δισκογραφία. 

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος αποχαιρετά τον μεγάλο συνθέτη και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένεια του.

Η κηδεία του Μίμη Πλέσσα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 15.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.