Οργανώνουμε τη διεκδίκηση  μας για την κάλυψη των αναγκών μας

Σε μια περίοδο που η επίθεση στο εισόδημα μας μέσα από την αυξημένη φορολογία και την ακρίβεια αυξάνεται, πρέπει να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα στη Συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση.

Έχουμε πλέον  θετική πείρα από τη Συλλογική διεκδίκηση και την περίοδο της Πανδημίας, αλλά και από τους μεγάλους αγώνες της προηγούμενης χρονιάς για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση.

Νιώσαμε πολλοί περισσότεροι τη δύναμη του συνθήματος «είμαστε μαζί και δυνατοί». Το κύρος των αγώνων μας ανέβασε το μπόι μας μπροστά σε Κυβέρνηση και εργοδοσία. Αυτοί οι αγώνες ανέβασαν τη διεκδικητικότητα στους χώρους εργασίας. Πολλοί εργαζόμενοι πήραν το θάρρος της καταγγελίας στο Σωματείο, που οδήγησε σε παρεμβάσεις με αποτελέσματα.

Οι διεκδικήσεις αυτές διαπαιδαγώγησαν πολλούς περισσότερους στην ανάγκη να παλεύουμε συλλογικά.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας Σ.Σ.Ε. που να εξασφαλίζουν την επιβίωση μας.

Ήδη το Σωματείο μας μέσα από συλλογικές διαδικασίες έχει διαμορφώσει σχέδια Σ.Σ.Ε. για πολλούς χώρους και διεκδικεί την υπογραφή τους από τους εργοδότες. Γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δε θα μας χαριστεί. Γνωρίζουμε ότι πάντα ο λογαριασμός θα έρχεται στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους. Όταν ζητάμε αυξήσεις και Σ.Σ.Ε. που να μας επιτρέπουν να ζήσουμε αξιοπρεπώς, όταν ζητάμε δωρεάν Υγεία, φθηνό φάρμακο, δωρεάν Παιδεία, μας απαντούν ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα». Όταν οι εφοπλιστές απαλλάσσονται από φόρους, όταν για τις Τράπεζες αναβάλλεται η πληρωμή του φόρου, όταν για τη φρεγάτα που έστειλε η Κυβέρνηση στην Ερυθρά Θάλασσα πληρώνουμε 500.000 ευρώ την ημέρα υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και μάλιστα με πυκνό φύλλωμα.

Άλλη λύση δεν υπάρχει ή εμείς θα πληρώσουμε ή αυτοί.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η Ε.Ε. βρίσκεται στο κατώφλι μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης που θα παρασύρει και τη Χώρα μας, ενώ οι Πολεμικές συγκρούσεις επεκτείνονται ασταμάτητα πολύ κοντά στην περιοχή μας με ενεργό συμμετοχή της Χώρας μας σε αυτές.

Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει οικονομική κρίση για το επάγγελμα μας. Γνωρίζουμε ότι το πρώτο που κόβει κάθε οικογένεια είναι η διασκέδαση και το μάθημα μουσικής. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Καλούμε στην ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου μας

την Κυριακή  20 Οκτώβρη στις 6.30

στο Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ

(Γ’ Σεπτεμβρίου 110 πλ. Βικτωρίας)

Θέματα της Γ.Σ. θα είναι :

  • Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός.
  •  Οργάνωση της δράσης μας και πρωτοβουλίες για Σ.Σ.Ε. σε συναυλίες, σε μαγαζιά εστίασης.
  • Πρωτοβουλίες για τα ζητήματα των Μουσικών Συνόλων.
  • Μουσική Εκπαίδευση.
  • Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης και δράσης ενάντια στον Πόλεμο και τη συμμετοχή της Χώρας μας σε αυτούς.
  • Αύξηση ετήσιας συνδρομής στο Σωματείο.

Καλούμε κάθε μουσικό να εξασφαλίσει την παρουσία του στη Γ.Σ.

Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε όσοι περισσότεροι και να συζητήσουμε, να διαμορφώσουμε και να αποφασίσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα.

Μια μαζική Γ.Σ. είναι μεγάλο αποφασιστικό  βήμα στην προσπάθεια να υπογραφούν Σ.Σ.Ε. στο χώρο μας.

  • Την Κυριακή 20/10 στις 5.30 μέχρι την έναρξη της Γ.Σ. θα πραγματοποιηθούν εγγραφές νέων μελών στο χώρο διεξαγωγής της Γ.Σ.