και με αναφορά στους λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, μέσα σε ένα τοπίο που ο πόλεμος φουντώνει και η ανησυχία μας μεγαλώνει, θα θέλαμε να πούμε τα εξής :

Είναι πολύ σωστό ότι οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους και ότι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά.Είναι σωστό ότι οι λαοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ μπορούν να χτίσουν «Γέφυρες Φιλίας και Συνεργασίας» και αυτό πρέπει να στηρίζεται από όλους μας, πόσω δε μάλλον από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Όμως για να γίνει αυτό, πρέπει να σταματήσει τη γενοκτονία η Κυβέρνηση και το δολοφονικό Κράτος του Ισραήλ που ευθύνεται για πάνω από 40.000 νεκρούς που στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά, γυναίκες και άμαχοι.Να σταματήσει εδώ και τώρα να απειλεί τον Παλαιστινιακό λαό και όλους τους γύρω λαούς. Πρέπει η δική μας κυβέρνηση, να σταματήσει να συμμετέχει ως σύμμαχος του Ισραήλ, ενώ η πλειοψηφία του λαού μας είναι ενάντια σε αυτή τη στάση.

Για να στηθούν γέφυρες ειρήνης, πρέπει να γυρίσει η Ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, να κοπεί κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ.Πρέπει να δυναμώσει η καταδίκη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ που έχουν επιλέξει τη συμμαχία με τον Νετανιάχου, είναι συνένοχοι.

Στη χώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε μουσική για τον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού και μελοποίησε το Χρυσοπράσινο Φύλλο που μιλάει για την Κατοχή στην Κύπρο, δε γίνεται εμείς να βλέπουμε το έγκλημα στις ειδήσεις κι απλά να τρώμε, όπως λέει και το τραγούδι.

Είναι χρέος μας να φωνάζουμε για το άδικο και να παλεύουμε για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.