Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα Ωδεία για τη νέα χρονιά ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κάλεσε τους καθηγητές του Ωδείου  για να τους ανακοινώσει ότι η έγκριση των συμβάσεων τους απορρίφθηκε από την Περιφέρεια και μόνη λύση για να συνεχίσουν το επόμενο τρίμηνο είναι η ένταξη τους σε μια αναπτυξιακή εταιρεία (Εύδημος) στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Ν. Ιωνίας.

Μάλιστα αυτός που ευθύνεται για τη μη έγκριση των συμβάσεων, έφτασε στο σημείο να εκβιάσει τους καθηγητές λέγοντας ότι αν δε δεχτούν την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των εργασιακών τους σχέσεων και δικαιωμάτων, θα προσλάβει άλλους καθηγητές για να μην αφήσει τους μαθητές χωρίς καθηγητές!!!

Χαιρετίζουμε τη στάση των εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου Ν. Ιωνίας που αρνήθηκαν τον εκβιασμό του Δημάρχου και καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα τους για σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους εργαζόμενους στα Δημοτικά Ωδεία απέναντι σε προσπάθειες Δημάρχων, όπως ο παραπάνω, για να καταργήσουν τα δικαιώματα μας και να χτυπήσουν τη λειτουργία των Δημοτικών Ωδείων.

Αυτές οι επιθέσεις στα δικαιώματα μας δεν μπορούν να απαντηθούν ατομικά. Γι’ αυτό καλούμε όσους συναδέλφους έχουν αντίστοιχα προβλήματα να ενημερώσουν άμεσα το Σωματείο.