Προς το Δ.Σ. και τα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ψήφιση του άρθρου 84 του τελευταίου νομοσχεδίου του ΥΠΠΟ δείχνει να φέρνει το τέλος μιας μακροχρόνιας ταλαιπωρίας για τους εναπομείναντες μουσικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά ότι αν δεν υπήρχαν οι πάνω από 300 υπογραφές στο κείμενο – αίτημα συνάντησης με την ηγεσία του ΥΠΠΟ, αν δεν έβλεπαν οι πολιτικοί το πλήθος των μουσικών που περίμεναν στην είσοδο του κτηρίου κρατώντας το πανό του συλλόγου, αν δεν υπήρχε η σταθερή υποστήριξη και η εμπειρία του Δ.Σ. του ΠΜΣ, τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει.

Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα του τί μπορούμε να πετύχουμε όταν κινούμαστε συλλογικά.

Εκτός από το να μεταφέρουμε τις ευχαριστίες όλων μας, σε αυτή την επιστολή θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μπορεί μεν με αυτό το νόμο να δίνεται λύση στο βιοποριστικό πρόβλημά μας, ταυτόχρονα όμως μετά την εφαρμογή του ανοίγει ο δρόμος για την εκκαθάριση και οριστικό κλείσιμο της ιστορικής Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Ας αγωνιστούμε λοιπόν όλοι μαζί από εδώ και πέρα για να μην κλείσει ποτέ ξανά άλλο μουσικό σύνολο στη χώρα μας και να μην χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του.

Οι μουσικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της Ορχήστρας των Χρωμάτων

Σωκράτης Σταθουλόπουλος, Βίκυ Στυλιανού, Μαριλένα Δωρή, Φραντς Σεστάνι, Μαριαλένα Καραγιάννη, Αντονέλλα Τσέφα, Γιώργος Χατζής, Ρουντίν Μήλας, Κλαρίτα Λώλη, Βαγγέλης Νίνα, Λιντίτα Νίνα, Αμαλία Γιαννοπούλου, Μαρία Βασιλοπούλου, Χρύσα Βακουφάρη, Μαρία Δρανδάκη, Φωτεινή Παναγιωτοπούλου”