Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας  στον Πρόεδρο του Σωματείου της Φιλαρμονικής του Δ. Αθηναίων Δ. Χρηστόπουλο και ζητάμε την παύση της δίωξης του, από Διευθυντή του ΟΠΑΝΔΑ και στέλεχος της ΔΑΚΕ.

Η προσβολή της προσωπικότητας του, που επικαλείται ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ σχετίζεται με  δήλωση του Δ. Χρηστόπουλου για τη διαδικασία των εκλογών για εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ. ΟΠΑΝΔΑ. Σε αυτή τη διαδικασία ο Δ. Χρηστόπουλος ήταν υποψήφιος και  ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής. Λόγω της μιας ψήφου διαφοράς στο εκλογικό αποτέλεσμα, ζητήθηκε επανακαταμέτρηση, την οποία ο μηνυτής και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής αρνήθηκε, δημιουργώντας σοβαρές υποψίες για το αδιάβλητο των εκλογών.  Αν ο μηνυτής ήθελε πραγματικά να διαφυλάξει την υπόληψη του από οποιαδήποτε υποψία ή αμφισβήτηση της, μπορούσε να προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση παρουσία των υποψηφίων και όχι να σέρνει στα δικαστήρια το συνάδελφο Χρηστόπουλο που την αμφισβήτησε.

Δεν μπορεί οι εκλογικές διαδικασίες των εργαζομένων να γίνονται με σκοτεινό τρόπο και να διώκονται δικαστικά συνδικαλιστές που ζητούν να βγουν στο φως όλα τα στοιχεία.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σωματείου μουσικών της Φιλαρμονικής του ΟΠΑΝΔΑ (ΣΥΜΦΠΟΔΑ) την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη στις 9.00 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτίριο 8 αίθουσα 2) και καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν με την παρουσία τους την αλληλεγγύη τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΠΑΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ