Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα που κινείται τον τελευταίο χρόνο, έβγαλε νέο ΦΕΚ με το οποίο απαγορεύει τη ζωντανή μουσική στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασκέδασης στις περιοχές του Ηρακλείου και των Χανίων, θεωρώντας την ως τον κύριο υπεύθυνο για τη μετάδοση του ιού και την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων στο νησί. Οι συνάδελφοί μας στην Κρήτη, μένουν για μία ακόμη φορά ξεκρέμαστοι και μάλιστα μέσα στη μέση της σεζόν, χωρίς καμία μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών τους από το Κράτος.

Είναι υποκριτικό να στοχοποιείται η ζωντανή μουσική και μάλιστα σε χώρους όπου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι αποστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τον κόσμο στο νησί ξεχειλίζουν από κόσμο και στο όνομα του κέρδους καταργούν κάθε πρωτόκολλο. Είναι υποκριτικό η Κυβέρνηση, ενώ άνοιξε τον τουρισμό χωρίς ουσιαστικά μέτρα παραβλέποντας τα δίκαια αιτήματα μιας σειράς σωματείων και φορέων αλλά και των ίδιων των μαχόμενων υγειονομικών, να πετάει τώρα το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη και να χρησιμοποιεί τη ζωντανή μουσική ως εξιλαστήριο θύμα κρύβοντας έτσι τις τεράστιες ευθύνες της για τη μετάδοση του ιού.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στην Κρήτη και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους. Διεκδικούμε πραγματικά μέτρα προστασίας ενάντια στον Κορονοϊό. Μέτρα στα ΜΜΜ και στους μεγάλους χώρους δουλειάς –εκεί που πραγματικά γίνεται η μετάδοση του ιού και πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας. Απαιτούμε την ολόπλευρη στήριξη από το Κράτος των συναδέλφων μας που μένουν για μία ακόμη φορά άνεργοι.